marți, 1 octombrie 2013

Dimineti pastorale - 1

Daca pentru apus ati aflat deja (cred) care imi sunt cele mai la indemana destinatii (locatii), m-am gandit sa va aduc in atentie si una din destinatiile pe care le aleg frecvent pentru a fotografia rasaritul.
Este vorba de comuna Ipotesti, judetul Suceava, la marginea careia se mai pot intalni inca urme ale vietii rurale. Ca sa nu existe confuzii, comuna cu pricina este alta decat cea omonima din judetul Botosani, cunoscuta drept locul natal al "luceafarului" Mihai Eminescu. In acest post este vorba de comuna Ipotesti, cea care se invecineaza cu municipiul Suceava.
Aici am revenit la sfarsitul lunii iulie a acestui an si am avut sansa sa ma bucur de momente interesante. Soarele a intarziat un pic, fiind obturat de un plafon de nori postat chiar la linia orizontului, insa, odata depasit acest plafon, nimic nu l-a mai impiedicat sa-si imprastie lumina calda peste lunca raului Suceava dar si peste localitatile din jur.
E fascinant sa vezi cum lucrurile incep sa prinda viata odata cu aparitia Marelui Astru si cum toate (oameni si alte vietati) isi urmeaza firescul curs. De aceea merita facut efortul de a te trezi "cu noaptea-n cap" pentru a fi punctual la intalnirea cu un astfel de spectacol. Desigur nu te poti astepta sa intalnesti ceva comparabil cu ceea ce se intampla la munte, insa rasaritul are farmecul sau indiferent de unde il privesti sau il traiesti.

Cum a fost atunci (re)vedeti mai jos :


Nu ratati partea a 2-a!
Ca de obicei, share-urile sunt binevenite :D

Niciun comentariu: