marți, 11 ianuarie 2022

Ultimele detalii de la lansarea lui OnePlus 10 Pro

E 11 ianuarie, iar asta înseamnă că tocmai a fost lansat (în China pentru moment) cel mai nou flagship al OnePlus, iar acum avem și toate datele oficiale despre OnePlus 10 Pro.

Lista de specificații arată destul de bine și voi insista asupra noutăților, altele decât cele descrise în articolul anterior.

Aș începe cu partea frontală, acolo unde întâlnim un display amoled , cu tehnologie LTPO din generația a 2-a, cu o rezoluție de 3216x1440 pixeli, o diagonală de 6,7 inchi și densitate a pixelilor de 525 ppi. Datorită tehnolgiei LTPO, display-ul lui OnePlus 10 Pro este capabil de o rată de refresh variabilă cuprinsă între 1 și 120Hz, ceea ce face ca această componentă a telefonului să consume mai puțină energie decât echivalentul de pe generația anterioară și chiar decât alte tipuri de panel-uri de 120 sau 90Hz. Pentru ca lucrurile să fie complete, display-ul noului smartphone are protecție de top, așadar avem și pe OnePlus 10 Pro Corning Gorilla Glass Victus.

Alte caracteristici și capabilități ale display-ului de pe OnePlus 10 Pro sunt următoarele :

Nature tone display
Eye comfort
Image sharpener
Video color enhancer
Screen color mode
Color personalization
Color vision enhancement
Auto brightness
Manual brightness
Screen color temperature
Bright HDR video mode
Night Mode
Multi-brightness color calibration
Vibrant Color Effect Pro
Ultra high resolution video

Dacă în articolul precedent presupuneam că am putea găsi pe noul flagship de la OnePlus și 512 Gb de stocare, iată că datele au rămas neschimbate față de generația anterioară. Astel că vom găsi variante de stocare de 128 și 256 gb însoțite de 8 sau 12 gb Ram. Putem presupune însă că fie o variantă ulterioară, fie varianta  de toamnă - T, vor putea avea capacități mai mari - atât de stocare, cât și în ceea ce privește memoria RAM. 

Rămânând la partea hardware, vă spun că acest telefon are companionul al procesorului Snapdragon 8 gen 1, un procesor grafic Andreno 730, care oferă o performanță cu 30% mai bună față de generația anterioară și o eficiență crescută cu 25%. 

Am lăsat pentru final segmentul care mă interesează și îmi place cel mai mult - cel legat de set-up-ul foto/video. Ei bine, pe lângă rezoluția camereleor și continuarea parteneriatului cu Hasselblad (despre care am amintit în articolul anterior), iată că astăzi avem detalii complete despre acestea. Întâlnim așadar un senzor Sony IMX 789 pentr camera principală, unul Samsung Isocell JN1 pentru cea ultra-wide, iar despre senzorul ce dotează camera telephoto nu avem încă date. Totuși avem specificații despre rezoluțiile video disponibile, practic aceleași ca la generația anterioară - maxim 8K la 24 fps + 4K la 30, 60 și 120 fps și Full HD 1080p la 30 și 60fps. La time-lapse și slow-motion, lucrurile rămân, de asemeni, neschimbate. Rămâne de văzut, la momentul testării, cum se vor fi schimbat lucrurile la nivel de calitate și procesare a imaginii. Camera frontală folosește, de asemenea, un senzor Sony IMX 615, are 32 de megapixeli și poate filma maxim Full HD - 1080p la 30fps, cu stabilizare electronică inclusă.

În varianta pentru China, lansată azi, noul OnePlus 10 Pro va rula ColorOS 12.1, în timp ce în variantele pentru India, Europa și America de Nord va fi inclus OxygenOS 12, ambele bazate pe Android 12.

Noul OnePlus 10 Pro va fi disponibil începând cu 13 ianuarie în China, iar la nivel global urmează să fie lansat la o dată anterioară. Prețul pentru modele din China pornește de la echivalentul a 737,48 euro pentru varianta de 128 gb stocare și 8 Gb Ram și poate ajunge până la echivalentul a 831,65 de euro pentru varianta de top  cu stocare de 256 gb și 12 gb de Ram.

Cam asta ar fi noutățile pe care le aflăm astăzi, la data lansării din China, despre OnePlus 10 Pro. Restul mai povestim, pe Youtube și aici, când va ajunge telefonul la test.

Cele bune !

Niciun comentariu: