vineri, 19 iulie 2013

Sunrise in Heaven

Pentru orice fotograf e clar ca cea mai placuta lumina se intalneste in 2 momente ale zilei : dimineata la rasarit si seara la apus. Daca apusuri am avut ocazia sa fotografiez din belsug, la capitolul rasarituri nu stau chiar la fel de bine. Ma consolez insa cu faptul ca fiecare rasarit pe care am avut ocazia sa il fotografiez a reprezentat o experienta deosebita, plina de trairi puternice. Astfel s-a intamplat si pe 19 mai, o zi cu o semnificatie speciala pentru mine si Narcisa, cand am avut sansa sa fotografiez un rasarit desprin parca din povesti la Dorna Arini, judetul Suceava.
Fiind cazat chiar pe valea Bistritei Aurii, cand m-am trezi, am vazut cum toata zona era invaluita intr-o ceata destul de deasa ce nu te lasa sa-ti dai seama cum e cerul. Asa ca am urcat pe unul din dealurile din apropiere pentru o priveliste de ansamblu. Odata ajuns sus, peisajul s-a schimbat si parca trecusem in alta lumea : la picioarele mele se intindea o mare de ceata pufoasa (marea alpina) frumos evidentiata de primele raze ale soarelui. Din aceasta imensitate alba a rasarit la un moment dat turla manastirii "Acoperamantul Maicii Domnului", iar la scurt timp si biserica din Gura Negri, aflata pe malul celalalt al Bistritei. A fost prima incantare a acelei zile si confirmarea ca nu ma trezisem degeaba.
Dupa ce mi-am revenit de reverie, am mers si mai sus, in cautarea luminii, ce deja isi facea loc printre brazii ce strajuiau acele locuri. La un moment dat am zarit si o caprioara, care, dupa ce m-a privit, a disparut repede in salabaticie. Totul s-a intamplat foarte repede, asha ca momentul a ramas intiparit doar in inima mea. Dupa putin timp, am ajuns intr-un loc suficient de deschis ca sa ma determine sa raman acolo si sa fotografiez baletul palcurilor de ceata pe acordurile celor mai vestiti rapsozi ai padurii.
M-am dat cu greu dus de acolo si asta pentru ca lumina devenise deja destul de puternica, iar ceata se retrasese usor-usor de pe vale. Asa ca m-am retras si eu catre camera si i-am impartasit si sotiei cele traite in acea zi de 19 mai. De altfel toate fotografiile de atunci i le dedic ei.


Nikon D4 + Nikon AF-S 80-400mm F4.5-5.6 G ED VR
Nikon D90 + Nikon AF 10.5mm f/2.8G ED DX fisheye

Niciun comentariu: