marți, 19 februarie 2013

Mestecănişul

Pasul Mestecăniş, DN17/E576, judeţul SUCEAVA, 1 februarie 2013, ora 22.
Nikon D600 + Nikon 24-70mm f2,8 + trepied + telecomandă IR.


vineri, 8 februarie 2013

Escalada

   Dragii mei, în ultima vreme am adunat foarte mult material fotografic pe care încerc să îl dau gata cât mai repede pentru a vi-l prezenta şi vouă.
Cea mai recentă aventură, despre care vă voi vorbi în câteva cuvinte mai jos, s-a petrecut duminică, 27 ianuarie, când, împreună cu alţi 6 "temerari", am plecat dis-de-dimineaţă cu gândul să "cucerim" vârful Pietrosul din Munţii Călimani.
   A fost o aventură unică, foarte palpitantă, mai ales că nu mai escaladasem până atunci un munte şi mai ales iarna: am mers prin zăpadă ce uneori ajungea până la brâu, am fost tras cu coarda pe povârnişuri şi am coborât alunecând pe pante mai puţin abrupte. Punctul de plecare/sosire a fost Cariera de Sulf din Parcul Naţional Călimani, iar imaginile de mai jos sunt din imprejurimile acelui loc.
Mulţumesc pentru reuşita acestei aventuri lui Bogdan, Radu si celorlaţi din trupa de "temerari" şi Narcisei pentru că este o soţie minunată!


Tehnica : Nikon D90 + Nikkor AF-S 18-105mm VR (cu filtru Gradual ND4 ptr. unele cadre) + Tamron AF-S 70-300mm Di LD Macro