vineri, 24 aprilie 2009

Si a fost Pastele in Bucovina ...

Probabil programul turistic cu cea mai mare amploare de la noi s-a incheiat cu succes spunem noi ieri, cand, pe o scena amplasata in incinta Stadionului "Areni" din Suceava, celebrul pianist Richard Clyderman a incheiat in fata a 12.000 de spectatori si jurnalisti (dupa spusele organizatorilor) Pastele in Bucovina. Dincolo de disputele legate de "cine a adus primul" Lumina Sfanta, noi zicem ca au fost cele mai interesante Sarbatori Pascale pe care le-am petrecut pana acum. Despre concertul lui Clyderman, dar si despre cateva repere ale Pastelui in Bucovina, lasam imaginile sa vorbeasca, pentru cei care nu au reusit sa ajunga.









marți, 14 aprilie 2009

Simfonia Lalelelor

Daca in postarea anterioara vorbeam despre ceea ce se intampla aici, in Bucovina, in preajma si in timpul Sarbatorilor Pascale, iata ca acum o sa va vorbim putin despre ceea ce se intampla la Pitesti din 1978 in coace, in fiecare primavara. De ce Pitesti ? Hmmm ... cei mai multi dintre voi vor ghici raspunsul, ptr. ceilalti imaginile de mai jos cred ca sunt de ajuns.
Ptr. cei care nu stiu, in fiecare primavara, la Pitesti are loc o expozitie florala ce reuneste expozanti atat din tara cat si din strainatate (fie cu flori sau plante de decor, fie cu diverse obiecte ce au legatura cu florile). Nici anul acesta nu a facut exceptie, astfel ca in week-end-ul 10-12 aprilie, orasul de pe malul Argesului a gazduit cea de-a XXXII-a editie a regalului floral.
Cum a aratat Pitestiul anul acesta la Simfonia Lalelelor vedeti in fotografiile de mai jos primite de la prieteni sau rude.










Nu-i asha ca ati vrea sa vedeti asha ceva in cat mai multe orase din Romania (nu ma refer la caine :)) ) ?

joi, 9 aprilie 2009

Pastele in Bucovina

Probabil una dintre cele mai atractive zone turistice din patria noastra draga este Bucovina, o zona plina de istorie, traditii autentice si oameni primitori. Citind asta vei spune ca suna a reclama, insa daca vei vizita aceste locuri iti vei da seama ca nu am exagerat cu nimic.
Daca lucrurile acestea nu erau de ajuns, afla ca autoritatile sucevene ti-au pregatit un proiect unic pana acum, intitulat sugestiv "Pastele in Bucovina". In cadrul acestuia in perioada 10-23 aprilie vei putea participa la diverse manifestari si programe turistice cu tema pascala. Punctul culminant al acestor zile il va reprezenta Noaptea Invierii, atunci cand credinciosii vor putea lua Lumina Sfanta adusa special de la Ierusalim si impartita bisericilor si manastirilor din tot judetul; apoi pe 23 aprilie il poti vedea pe Richard Clyderman intr-un concert extraordinar pe Stadionul "Areni" din Suceava, eveniment ce va incheia proiectul sus-amintit.
Mai jos poti vedea macheta proiectului, in care gasesti si expunerea detaliata e evenimentelor.
Fie ca vei petrece Pastele in Bucovina sau in alte parte, noi, cei de la Momentele Tale, iti dorim sa petreci aceasta Sfanta Sarbatoare in pace si bucurie, alaturi de cei dragi!
In zilele urmatoare vom posta si fotografii de la evenimentele din cadrul acestui proiect.

marți, 7 aprilie 2009

Primele fotografii expuse

Asa cum am promis in postarea de ieri, va aducem astazi (spre critica) cele 10 fotografii care au fost expuse incepand de sambata la Nurnberg in Germania, in cadrul unei gale cu scop umanitar. Acestea si alte cateva vor putea fi vazute in curand si la o expozitie personala ce va avea loc in Suceava. Pana atunci, insa, asteptam parerile voastre despre cele publicate.










luni, 6 aprilie 2009

Un mic ajutor

Undeva prin februarie, un bun amic - Bobita (Paul) Catusanu - ne propunea sa trimitem cateva fotografii printate ptr. o expozitie ce avea sa aiba loc in Germania, la Nürnberg. Am scos 10 fotografii pe care le-am considerat noi sugestive si le-am trimis amicului meu ce avea sa le trimita la randul sau in Germania.
Expozitia a avut vernisajul sambata 4 aprilie (2009) si a avut parte de o asistenta numeroasa. Ulterior am aflat ca banii rezultati din vanzarea fotografiilor noastre vor fi donati in scopuri caritabile, ptr. a ajuta o fetitza pe nume Nicoleta. Mai multe detalii despre cele petrecute sambata la Nürnberg gasiti la http://asiiromani.eu/exclusiv/1035-campania-pentru-nicoleta-continu.html
Asta, dragii nostrii, a fost prima noastra expozitie (maine probabil ca vom publica si fotografiile) si ne bucuram si mai mult ca prin asta am reusit sa ajutam un semen aflat in suferinta.

Pe Urme de Luceafar

Nu cred sa fie cineva care sa nu fi auzit sau sa fi citit macar o data capodopera poeziei romanesti - Luceafarul, poemul cel mai dezbatut si comentat in special la orele de Limba Romana din liceu parca :). Insa nu ptr. a rememora celebrul poem va retinem atentia (desi poate n-ar fi rau sa-l mai cititm din cand in cand), ci ptr. a va impartasi si voua (bineinteles prin intermediul fotografiilor) din ceea ce am trait week-end-ul trecut, atunci cand am ajuns la locul nasterii lui Eminescu. Este vorba despre satul Ipotesti (actualmente Mihai Eminescu) din judetul Botosani - o oaza de liniste si relaxare. Am avut avantajul sa ne bucuram de o vreme extrem de frumoasa, astfel ca peisajele si florile proaspat rasarite nu puteau sa nu iti rapeasca privirea si atentia.
Am vizitat casa memoriala a poetului si biserica din imediata apropiere, apoi am pasit pe cararile pe care probabil ca a mers si Eminescu spre a-si gasi inspiratia. Am traversat si codrii de arama, pentru ca in final sa ajungem la lacul, unde poetul venea adesea sa se regaseasca (ce-i drept acum avea cam multe urme ale "civilizatiei").
Intamplarea a facut ca in aceeasi zi in care am vizitat locul natal al poetului sa se desfasoare la amfiteatrul din cadrul Centrului National de Studii Mihai Eminescu un festival judetean de muzica ptr. copii si tineri, intitulat sugestiv "Tinere Sperante". Am auzit acolo cateva voci promitatoare, care sper ca vor fi descoperite de cine trebuie.
Mai jos gasiti o cronica ilustrata a vizitei noastre la Ipotesti; poate asha o sa reusiti si voi sa va urniti intr-un week-end intr-acolo. Merita !